Archives september 2024

๐—ฆ๐˜‚๐—ฏ๐˜€๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ ๐—•๐—ฒ๐˜„๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ๐—ป ๐—ง๐—ฎ๐—น๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ถ๐—ด๐—ฑ ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—š๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ ๐—š๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป!

Gemeente Groningen zet zich in voor de ontwikkeling van talentvolle makers in onze stad. Met de subsidieregeling Bewezen Talent worden gevestigde kunstenaars en culturele makers extra gestimuleerd om verder te groeien en hun werk te verdiepen.

De regeling is aan te vragen van ๐Ÿฎ ๐˜/๐—บ ๐Ÿญ๐Ÿฌ ๐—ผ๐—ธ๐˜๐—ผ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ. Wil je meer weten over de subsidieregeling? Op ๐Ÿฎ๐Ÿฐ ๐˜€๐—ฒ๐—ฝ๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐Ÿญ๐Ÿฑ:๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐˜๐—ผ๐˜ ๐Ÿญ๐Ÿณ:๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ organiseert de gemeente Groningen een informatiebijeenkomst op het ๐—›๐—ฎ๐—ฟ๐—บ ๐—•๐˜‚๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ป ๐Ÿญ, ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‡๐—ฎ๐—ฎ๐—น ๐Ÿฌ๐Ÿฐ.

Ben jij of ken jij een culturele instelling met een bewezen staat van dienst en de ambitie om zich verder te ontwikkelen? Kijk op de site van Gemeente Groningen voor meer informatie en houd onze kanalen in de gaten voor updates en informatie over de aanvraagprocedure.

DutchCulture in Groningen

Adviesgesprekken tijdens DutchCulture on Tour: Editie Limburg, mei 2023. Foto: Photostique

DutchCulture in Groningen:
Persoonlijke adviesgesprekken voor makers en organisaties in de cultuursector

Datum: Maandag 30 september
Tijd: Op inschrijving
Locatie: Kunstraad Groningen, Martinikerkhof 13

Kunstraad Groningen, Gemeente Groningen en DutchCulture nodigen je uit voor een informatiemiddag over internationale culturele samenwerking op maandag 30 september.

Ben je een maker of culturele organisatie gevestigd in de provincie Groningen? Werk je aan een project met internationale focus of heb je internationale ambities? Of je nu zoekt naar internationale samenwerkingspartners, contact met ambassades of financieringsmogelijkheden in het buitenland; wij kunnen je helpen.

Over DutchCulture
DutchCulture is het Nederlandse platform voor internationale culturele samenwerking. We ondersteunen makers, culturele organisaties, professionals en overheden door hen te verbinden met relevante netwerken en onze kennis en informatie over internationale samenwerking te delen. Zo geven we op maat gemaakte adviezen over (Europese) financiering, visum- of residentiemogelijkheden, organiseren we workshops en trainingen, en beheren we een gecureerde database met informatie over internationale activiteiten vanuit Nederland. Ook Creative Europe Desk NL en TransArtists, de database met meer dan 1400 artist-in-residence programmaโ€™s wereldwijd, vallen onder onze diensten.

Persoonlijk advies
Op maandag 30 september zijn adviseurs van DutchCulture aanwezig bij Kunstraad Groningen voor persoonlijke adviesgesprekken. Dit is de perfecte kans om advies op maat te krijgen over specifieke gebieden van internationaal cultureel werk. Je kunt je aanmelden voor een individuele sessie met een van onze adviseurs, over een van de volgende themaโ€™s:

โ€ข Internationaal Cultuurbeleid: voor algemeen advies over internationale culturele samenwerking met een van de 24 focuslanden uit het Internationaal Cultuurbeleid. Hoe vind je internationale samenwerkingspartners? Hoe kun je samenwerken met een ambassade? En welke financieringsmogelijkheden zijn er voor zulke samenwerkingen?

โ€ข Creative Europe Desk NL: voor informatie over de financieringsmogelijkheden en aanvraagprocedure van het Creative Europe programma. Hoe werkt het Europees cultuurbeleid? En hoe kan jouw organisatie een samenwerkingsproject opzetten?

โ€ข TransArtists: voor informatie over residentieprogrammaโ€™s wereldwijd. Zowel voor makers als voor residenties zelf. Hoe vind je een residentie die bij je past? En hoe zet je je residentie internationaal op de kaart?

Let op: de plaatsen zijn beperkt. Meld je hier aan.

Neem voor vragen contact op met Jelle Burggraaff, Hoofd Mobiliteit & Advies – DutchCulture / Creative Europe Desk NL, j.burggraaff@nulldutchculture.nl.

Hartelijke groet,
Team DutchCulture, Kunstraad Groningen en Gemeente Groningen.

Ga naar de inhoud