Integrale commissie advisering cultuurnota’s 2025-2028

Klik op de naam voor meer informatie

Ruimtelijk ontwerper, docent landschapsontwerp en publicist landschap, stedenbouw en buitenkunst.

Voorheen Ministerie van Landbouw en Visserij, auteur Noorderbreedte, docent Academie van Bouwkunst, ateliermeester en eigen publicaties geschreven.

Werkt voor de Willem de Kooning Academie en Codarts aan de voorbereiding van de Cultuur&Campus (nieuwe plek voor cultuur, educatie, wetenschap en samenleving in Rotterdam Zuid). Bestuurslid bij HipHopHuis en November Music. Adviseur bij het FPK. Gitarist.

Voorheen algemeen directeur WORM, Neushoorn, mede de Academie voor Popcultuur opgezet. Verder in Groningen werkzaam geweest voor ESNS, New Attraction, het Kunstencentrum en Simplon.

Ervaren directeur in de cultuursector, curator en projectmanager.

Voorheen directeur en promotor van poppodium de Effenaar, oprichter en curator van MU Hybrid Art House, directeur/curator STRP Festival, mede-initiatiefnemer van skatepark Area51, eindredacteur van VPRO Medialab, projectleider Cultuur Strijp-S voor de gemeente Eindhoven en adviseur bij diverse culturele fondsen en projecten.

Eigenaar Studio Business Creation BV (interim, bestuur, directie, organisatietransities, innovatie, advies). Kennis en ervaring van het bedrijfsleven, de publieke sector en de culturele sector. Binnen cultuur zijn musea en erfgoed instanties de belangrijkste aandachtsgebieden. Veel ervaring op het gebied van governance, bestuurlijke omgevingen, bedrijfsvoering, ondernemerschap en innovatie.

Organist en componist. Winnaar van muziekprijzen zoals de Sweelinck-Mullerprijs, de Jur Naessens Muziekprijs en de Schnitgers Droom Prijs. Als componist gespecialiseerd in installatiekunst en studiocomposities.

Voorheen curator muziek, director of music en organist van de Oude Kerk te Amsterdam, en docent en curator Studium Generale bij de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost.

Directeur Musea Zutphen (Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak). Medepresentator van het kunstprogramma Nu te Zien! van de Avrotros en voorzitter van de commissie BIS-Musea bij de Raad voor Cultuur. Lid van de Raad van Toezicht van Theaterfestival Boulevard in Den Bosch.

Voorheen directeur Museum van Bommel van Dam in Venlo en Museum Dr8888. Adviseur Beeldende Kunst en Vormgeving voor de provincie Friesland en hoofd collecties van de Kunstuitleen Utrecht. Voorzitter van verschillende commissies bij Het Fonds voor Cultuurparticipatie. Oprichter van de museumwoning Het Van Doesburg-Rinsemahuis in Drachten en heeft verschillende artikelen gepubliceerd in kunstbladen en catalogi.

Auditor kwaliteitssystemen bij bibliotheken, taalhuizen en kunsteducatie instellingen. Daarnaast coach en commissielid.

Voorheen directeur/bestuurder in de kunsteducatie en in de branche organisatieadvies. Meer dan 10 jaar directeur van haar eigen theatergezelschap Lange Poten. Theatermaker, regisseur, actrice, auteur en dramadocent.

Multidisciplinair kunstenaar, van computer gegenereerde kunst tot fysieke werken. Het werk wordt getoond op festivals, musea, projectspaces en op biënnales in binnen- en buitenland. Tevens adviseur voor de NTR en lid van de Provinciale Adviescommissie Cultuur Drenthe.

Voorheen motion graphics designer bij Sony Pictures Company.

Curator bij V2_, Lab for the Unstable Media, en onderzoeker met expertise in hedendaagse beeldende kunst. Werkte onder meer aan de groepstentoonstellingen (2023), WATERWORKS (2022), Becoming Geological (2022) en Reasonable Doubt (2021, samen met Vincent van Velsen).

Als adviseur gewerkt voor o.a. het Mondriaan Fonds, AFK, Adviescommissie Cultuur Provincie Overijssel, Stroom Den Haag, Ars Electronica en Platform

Zelfstandig adviseur voor gemeenten en cultuurorganisaties en auditor. Begeleidt fusies en governance trajecten en richt zich in toenemende mate op kwesties rondom diversiteit en inclusie binnen de kunstensector.

Voorheen (interim) directeur-bestuurder van verschillende kunstinstellingen zoals centra voor de kunsten, poppodia en bibliotheken of theaters. 5 jaar advieslid bij de Raad voor Cultuur geweest.

Zelfstandig adviseur, redacteur en fondsenwerver in de film- en cultuursector. Begeleidt makers en organisaties bij het ontwikkelen van plannen. Voordat Auke zelfstandig werd werkte hij onder andere bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Mediafonds en de Raad voor Cultuur. Opgegroeid in Groningen, waar hij ook filosofie studeerde.

Adviseert, begeleidt en ondersteunt culturele instellingen, fondsen en overheden bij beleid & ontwikkeling, fondsenwerving en tekst & redactie. Daarvoor lange tijd werkzaam geweest bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst als stafmedewerker, directie-adviseur en secretaris van de adviescommissie Letteren.

Kunsthistorica. Gewerkt als beleidsmedewerker monumentenzorg en cultuurhistorie bij de provincie Noord-Brabant en op verschillende kunstdisciplines bij de gemeente Eindhoven waaronder kunst in de openbare ruimte. Betrokken geweest bij de oprichting van de stichting Cultuur Eindhoven en daar als secretaris van de Cultuurraad gewerkt. Nu als freelancer onder meer betrokken bij de advisering van “Snelgeld”: kleine subsidies voor individuele makers in Eindhoven.