Workshop: Hoe pas ik de Governance Code Cultuur toe?

Workshop: Hoe pas ik de Governance Code Cultuur toe?

Met goed bestuur en toezicht binnen jouw culturele organisatie sta je sterker en werk je mee aan een gezonde sector. Waar begin je? En hoe pak je dat aan? De Governance Code Cultuur biedt een basis voor het hoe je dit als bestuurder en toezichthouder kunt toepassen en bepaalde dynamieken kunt herkennen. Aan de hand van voorbeelden en principes laten we je zien hoe je de Code in praktijk kan brengen binnen jouw organisatie.

In deze workshop gaan we in op de 8 principes uit de Governance Code Cultuur en bespreken we hoe je de deze in de praktijk kunt toepassen. Na afloop heb je inzicht in doel en inhoud van de Code en kun je aan de slag deze voor je organisatie te interpreteren en aan te scherpen. Het programma gaat in op:

  • Wat houdt de Governance Code Cultuur in?
  • Verdieping in de 8 principes van de Code
  • Hoe ga ik er als bestuurder of zakelijkleider mee aan de slag?
  • Cases en dilemma’s uit de praktijk over het herkennen van ongewenste belangenverstrengeling of grensoverschrijdend gedrag.

Praktische info
Datum workshop:  9 november 2023 (tijd en locatie volgen)
Kosten: Gratis
Trainer: Yvonne Twisk is adviseur governance bij Cultuur+Ondernemen. Zij adviseert culturele organisaties over de toepassing van de Governance Code Cultuur. Ze geeft trainingen voor toezichthouders en bestuurders en begeleidt zelfevaluaties. Naast haar werk bij Cultuur+Ondernemen opereert ze als zelfstandig adviseur onder de naam House of Culture. Zij is voorzitter van een raad van toezicht en heeft ruime bestuurlijke ervaring.

Interesse? Stuur een berichtje met de workshop van jouw keuze naar info@nullkunstraadgroningen.nl.

Je alvast verdiepen in het onderwerp? Lees dit artikel over effectief bestuurlijk vergaderen of bekijk de checklist voor het uitvoeren van een zelfevaluatie.


 Andere workshops in deze reeks:

  • 14 september 2023: Cultureel ondernemerschap – De basis
  • 12 oktober 2023: Meer grip op de financiële planning
  • 14 december 2023: Financiering van je project, product of onderneming
Ga naar de inhoud