Evaluatie Snelloket

Evaluatie Snelloket

Evaluatie Snelloket

In het najaar van 2023 opende de Kunstraad Groningen opnieuw twee rondes van het Snelloket Cultuur om nieuwe aanvragers op een toegankelijke manier kennis te laten maken met het subsidieproces. Er zijn vanuit dit loket 43 subsidies verleend.

Om het Snelloket te evalueren heeft de Kunstraad een enquête uitgestuurd onder de aanvragers. 34% hiervan heeft de enquête ingevuld. Hieruit bleek dat hoewel het loket beginnende cultuurmakers wilde aanspreken, de meeste respondenten al langer actief waren in het culturele veld. Het overgrote deel van de respondenten had al eerder subsidies aangevraagd, toch vond bijna 60% van de respondenten het Snelloket drempelverlagend werken. Zo schreef één respondent: “Ik heb op een toegankelijke manier op papier kunnen zetten wat mijn idee is en voel me door de toekenning zelfverzekerder over het vervolgen van het project en het aanvragen van vervolgsubsidies.” Het Snelloket bood cultuurmakers de mogelijkheid om pilots te ontwikkelen en nieuwe projecten te starten.

De Kunstraad onderzoekt nu of en hoe het Snelloket Cultuur in de toekomst vervolg kan krijgen. Zodra hier meer over bekend is, wordt dit op de website van de Kunstraad gepubliceerd.

Foto Stella Dekker Fotografie (ESNS 2023).

Ga naar de inhoud